tumblr_mjco89cUVY1rkz363o1_1280.jpg
SOMOS gör workshops i samband med alla föreställningar och/eller helt fristående. SOMOS Workshops är möjligt att boka året runt. Nedan är ett exempel på en DANSWORKSHOP i samband med föreställningen och genomförs då med alla dansare som medverkar i produktionen. 
Ni är välkomna att kontakta SOMOS för att få förslag på upplägg utefter era önskemål. Här nedan är ett exempel på hur det kan se ut.

_______________________________________

DANSWORKSHOP

Dansworkshopens längd är 90 min varav 60 min är en dansklass och 30 min är samtal. Eleverna ska ha på sig bekväma svettbara kläder, dansas barfota eller med jympaskor. Behövs en stereoanläggning med starka högtalare, med CD-spelare eller mp3-utgång.

_______________________________________

Syfte och mål med workshopen

Workshopen syfte är att vi med dansklassen, vårt samtal och föreställning kan väcka förståelsen för att det finns en styrka i att vara olika. Olika som i olika etnicitet, olika språk, olika kön, olika identitet, olika åldrar, olika sätt att vara på, klä sig, vilja se ut. Vi förespråkar frihet, frihet till att våga vara det som skiljer sig från normen eller samhällets stereotypa förväntningar på männsikor utfrån olika maktsrukturer. Målet är att SOMOs ensemble ska fungera som förebilder; SOMOS är dansare som besitter skilda danstekniker, talar inte alltid samma språk, våra kubanska dansare talar bara spanksa, all dansare ser estetiskt olika ut, Vi härstammar från olika länder och bakgrunder men vi möts i våra olikheter, för vi ser varje persons unika egenhet som något vackert, skapar utifrån det, och möts i det. Vår arbetsmetod bygger på en öppenhet och att vilja hitta sätta att kommunicera utan att kompromissa med sig själv. 

Med dansworkshopen får deltagarna ett smakprov på våra dansstilar-Afrokubansk dans teknik och olika Street dance-tekniker för att sedan binda ihop det med ett exempel på vårt möte och arbetsmetoder där vi visar hur vi samarbetar i SOMOS.

_______________________________________

SAMTAL

Efter en timmes dansworkshop samlas man i en ring på golvet och samtalar i trettio minuter kring budskapet med vårt projekt och den produktion som är aktuell. Genom samtalet vill vi väcka deltagarnas sinnen och tankar kring möten, att samarbete, leva i samlevnad och acceptans och dess positiva verkan. Med budskapet om att olikheter är en styrka och att ALLA behövs i sina olikheter, En dansare kommer att leda samtalen utifrån begreppen: identitet, kön, nationalitet, - Hur kan man ta fördel av varandras eventuella olikheter, istället för att ta avstånd från det som inte är som en själv?

Inför Workshopen och samtal vill vi helst att eleverna ska se föreställningen för att de ska få helheten med workshopen, Men också för att väcka deras intresse för scenkonst professionell dans och professionella dansscener. 

I varje workshop har vi två dansare/pedagoger.

_______________________________________

Allmänt

LÄNGD
1 timmar 30 minuter

 

WORKSHOPS PER DAG 
3

_______________________________________

Teknik

Bra musikanläggning med CD eller MP3 uttag.