CONTACTO

Preguntas generales: weare@somos.se

Lisa Janbell: 0704-78-38-79

Producción: produktion@somos.se

_______________________________________

DISCULPA LA PAGINA ESTA EN CONSTRUCCIÒN Y CAMBIO; EN BREVE VIENE MAS INFORMACIÒN EN ESPANOL. GRACIAS POR SU PACIENCIA!

_______________________________________

!

_______________________________________

Somos – Barn & Ungdomsspår

 

Ensemble

_______________________________________

LISA JANBELL  Konstnärlig ledare & koreograf

Afrokubanska danstekniker & folkdanser från olika delar av Västafrika. Utbildad på Afrokubanska danslinjen på danshögskolan El ISA (Instituto superior de Arte, Havanna, Kuba). Har dansat med lokala danskompanier i Guinea, Benin, Ghana, Kuba och har även studerat Afrobrasiliansk dans på UFBA i Bahia, Brasilien. Har dessutom gått ’Många Kulturers dans’ på DOCH. Driver just nu dansskolan AfroDanceSpace och SOMOS sedan 2012 och är dessutom verksam och kreatör i performancebandet TrioElectroMondo con Dos Oké.

_______________________________________

DANSARE  2014/2015

DANEL MILIAN (Kuba) – Afrokubanskt. Utbildad på la ENA (Escuela Nacional de Arte Cuba) är första dansare i Conjunto Forklorico Nacional de Cuba och har turnerat internationellt med dem i flera år.

YOLANDA PEREZ (Kuba) – Afrokubanskt. Utbildad på la ENA, Cuba. Dansare i Conjunto forklorico Nacional de Cuba, har turnerat internationellt i flera år, är just nu i London projektanställd hos en dansagentur för Karibiska dansare.

YARED CEDERLUND (Sverige) Locking/Hip hop/House.
Utbildad bl.a. på Åsa Folkhögskola. Medlem i Danscompaniet Soul Sweat som bl.a har setts på Dansens hus med verket "Amazima". Yared var senast aktuell  i uppsättningarna Macbeth och Djungelboken på Stockholms Stadsteater.

YUSNIEL GARCIA (Kuba) – Samtida /Afrokubanskt.
Utbildad och nyutexaminerad ifrån danshögskolan el ISA på Kuba. Var med om en svår bilolycka som 7-åring och fick prognosen att aldrig mer kunna gå. Blev hörselskadad som 17-åring och har mot alla odds övervunnit sina hinder och gick ut skolan med pris för bästa examensarbete. 

LISA JANBELL (Sverige)

JOANNA CHRONA (Sverige) – Hiphop/Popping/Sabar
Utbildad bl.a. på Ecole des Sables sommaren 2014 i Senegal. Medlem samt en utav grundarna i streetdancegruppen "Swedish Family". Jobbat mycket internationellt med projekt/workshops/föreställningar och festivaler. Till våren deltar hon i Urban connection på Dansens Hus.

SOMOS MINI
__________________________________

FREDRIK QUINONES (Sverige) – Samtida/Wacking/Vouging

BAMBAM FROST (Sverige) – Vouging/Wacking/Samtida. Utbildad på Danshögskolan i moderna danser. Jobbar i danskompaniet P*fect, Sveriges första Vogue-kompani som arbetat på Malmös Stadsteater med produktionen Cabarét, Imprint på Dansens Hus och nu aktuella på Parkteaterns dansmånad.

BIANCA TRAUM (Sverige) – Vouging/Wacking/Samtida. Utbildad på Broadway Dance Center i New York.  Grundare och driver och dansar i danskompaniet P’fect, är även dansare i Carrasco Dance Company som varit på turné med Riksteatern. Dansat i malmös stadsteaers cabarét , P’fects Imprint på Dansenshus och nu aktuell på Parkteaterns dansmånad.

YUNIER OVIEDO (Sverige) – Afrokubanskt

_______________________________________

Produktionsteam -2014-2015

Producent: Possibilitas
Vanessa Labanino och Monika Wade har jobbat som verksamhetsledare för folk- och världsmusik, nutida konstmusik och som kammarmusikproducent. Utbildad som projektledare med inriktning kultur och som musikvetare.

Konstnärlig rådgivare: Helena Ringvold
Producent på Riksteatern, med många års erfarenhet inom scenkonst och främst dans, med t.ex  senaste Cullbergproduktionen, Plateu Effect.

Producent på Kuba/Dramaturg: Ariel Bouza
Teaterregissör och konstnärlig ledare för teatergruppen Palpito, verksamma i Havanna, Kuba.

Videoprojektion/Ljusdesign:
Miguel Angel, curated av Johan Söderberg

Kostym: Malena Modér.
Bosatt och verksam i som kostymör och scenograf i Berlin, bl.a. jobbat på Deutsche Oper Berlin.

Design direction: Babak Shermond

PromofilmRegi: Babak Shermond, Johan Amberg &  Senay Berhe, Foto: Filip Stankovic, Klipp: Dimitris Vulalas
Visual Effects & Sound: Johan Amberg

 

_______________________________________

2013

2012

ADENA ASOVIC (Sverige) – Huvudkoreograf
Housedansare, men även klassiskt och modernt. Har gått Kungliga balettskolan, varit med i olika uppsättningar på bl.a i TV som Floorfiller och arbetat på turné med Eric Saade. Är just nu på turné som dansare med the Knife.

BAMBAM FROST (Sverige) – Vouging/Wacking/Samtida. 

DANEL MILIAN (Kuba) – Afrokubanskt. 

YOLANDA PEREZ (Kuba) – Afrokubanskt.

LISA JANBELL (Sverige)

BRIAN MADIKA (Sverige) – Hip hop/House/Popping. 
Utbildad på Twisted Feet Acadamy bl.a. Grundare av Leftsound Crew som är verksamma i Oslo. Medlem i Diambra Cam som startades av Ambra Succi från Bounce. Tillhör de nya generationens Hip-Hop dansare, och är en av ”nya” lovande talangerna inom sin genre. Just nu aktuell med Streetstar turné.

YUSNIEL GARCIA (Kuba) – Samtida /Afrokubanskt.

BRIAN RAMOS (Kuba) – Afrokubanskt.
Utbildad på la ENA, Cuba. Dansare i Conjunto forklorico Nacional de Cuba, har turnerat internationellt i flera år, är just nu anställd i Finland som dansare och koreograf.

BIANCA TRAUM (Sverige) – Vouging/Wacking/Samtida.

DAYANA TORRES (Kuba) – Afrokubanskt.
Utbildad på el ISA, Kuba. Dansare i Conjunto forklorico Nacional de Cuba, har turnerat internationellt i flera år.

ROBIN PETERS (Sverige) – Street dance- Commercial, balett och samtida.
Utbildad på Kungliga balettskolan, dansat med i olika konstellationer på TV så som So you think you can dance. Varit huvuddansare i Cirque du Solei uppsättning Love, och husdansare på XFactor. Arbetar just nu bl.a. med Siri som spelade på Dansens Hus hösten 2013.

YUNIER HERNANDEZ (Kuba) – Afrokubanskt.
Utbildad på el ISA, Kuba. Är huvudkoreograf i danscompaniet JOTA JOTA, på Kuba.

DANEL MILIAN (Kuba)

LISA JANBELL(Sverige)

YUSNIEL GARCIA (Kuba)

ADENA ASOVIC (Sverige)